A következő időszakban, március 1-31. között nyílik lehetőség a megítélt támogatási összeg maradék 10%-nak igénylésére.

A Magyar Államkincstár 2019 februárjában megjelent közleményében a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához nyújtandó támogatásokhoz kapcsolódó teendőket tett közzé.

Egy ilyen fontos kötelezettség a határidők és a vállalások betartása. A következő időszakban, március 1-31. között nyílik lehetőség a megítélt támogatási összeg maradék 10%-nak igénylésére, bizonyos feltételek teljesülése mellett.

A támogatási összeg fennmaradó 10 %-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására évente március 1-31. között van lehetőség,

de legkésőbb a működtetési időszak 5. évét követő év március 1-31. között kell teljesíteni. Azon nyertes fiatal gazdák, akik a támogatási kérelemnek helyt adó határozat 2013. évben emelkedett jogerőre, akkor a támogatási összeg fennmaradó 10 %-ának igénylésére már csak 2019. március 1-31. között nyílik lehetőség.

A támogatási összeg fennmaradó 10 %-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtására jogosult az az ügyfél, aki mezőgazdasági üzemének méretét a 2018. évben a működtetési időszak 4. évére vállalt EUME méretre növelte, és a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében szervezett kötelező képzésen részt vett, illetve elvégezte.

Bővebb információókért kattintsanak ide.

(Forrás: agrotrend.hu)