Könnyítések az anyatehén és a tejhasznú tehéntartási támogatásoknál

Idén az egységes kérelem benyújtásakor már nem kell csatolni a járási vagy hatósági állatorvos által aláírt igazolást a hármas-mentességről. Ezután a szaporítási adatok esetleges hiánya sem eredményez azonnali elutasítást.

Március végén lépett hatályba az a módosító jogszabály, amelynek eredményeképpen az egységes kérelem benyújtásakor már nem kell csatolni a járási főállatorvos, vagy a hatósági állatorvos által aláírt igazolást a hármas-mentességről, mivel azt a Magyar Államkincstár kéri be az illetékes megyei kormányhivataloktól.

További változás az anyatehéntartás támogatásokhoz kapcsolódóan, hogy a szaporítási adatok (termékenyítés, fedeztetés, pároztatás, embrió átültetés) hiánya nem eredményez azonnali elutasítást. A bejelentés elmulasztása esetén a Kincstár ötnapos határidővel a hiányzó adatok Termékenyítési Rendszerbe történő bejelentésének pótlására szólítja fel a gazdát.

A hiánypótlásra nyitva álló idő meglehetősen rövid, de a NÉBIH által fejlesztett webes felületek használatának lehetősége megkönnyíti az adatközlést, így az viszonylag könnyen teljesíthető.

(Forrás: Magyar Állattenyésztők Szövetsége)

2018-04-26T13:57:24+00:00 2018.04.26.|Kategória: Támogatások|