Összesen 73 millió forint keretösszeggel jelentek meg az Agrármarketing Centrum (AMC) legújabb, sertéságazati piaci megjelenést támogató pályázatai. A kiírásokra november 12. és december 7. között három kategóriában lehet pályázni.

Megjelentek az Agrármarketing Centrum legújabb pályázatai, amelyekkel 73 millió forintot kívánnak fordítani a sertéságazat piaci megjelenésére. Az AMC közleménye szerint a pályázat első kategóriájában, 60 millió forintos költségkeretből 1-5 millió forint nyerhető el a hazai termelők és termékeik promóciójához a különböző vásárokon, illetve fesztiválokon a nagyközönségnek szóló helyi, regionális, valamint országos rendezvényeken. A második kategóriában további 10 millió forintos keretösszegből a szakmai közönséget érintő tudástranszfer célú rendezvények (konferenciák) kivitelezői nyerhetnek 500 ezer és 1 millió forint közötti támogatást szervezési és marketingkommunikációs feladataikhoz. A pályázat harmadik kategóriája az élelmiszeripari ismeretterjesztő és szemléletformáló kiadványok elkészítésére irányul, amelyre 3 millió forintos keretösszegből, 500 ezer és 1 millió forint közötti támogatás nyerhető el.

A pályázók rendezvények, konferenciák megszervezéséhez, a megjelenésüket hirdető reklám- és média felületek megvásárlásához, technikai költségeikhez kaphatnak pályázati támogatást. Emellett kommunikációs anyagaik elkészítéséhez, az eseményekhez kötődő arculati, grafikai elemek megtervezéséhez, illetve a rendezvényeken feladatot ellátó előadók, tolmácsok díjazásához is forrásokat vehetnek igénybe.

Kizárólag a Magyarországon, 2019. március 15-ig megvalósuló és a sertéságazat piaci megjelenését erősítő, agráriumhoz kötődő rendezvények kapcsán nyújthatóak be pályázatok, és a lebonyolítás teljes költségigényének akár 50 százaléka is elnyerhető. A pályázatok benyújtásának határideje egységesen 2018. december 7. 24.00 óra. A támogatás vissza nem térítendő, és pályázhatnak minden, az ágazatot, vagy annak valamely szegmensét bemutató, fejlesztő gazdasági társaságok, köztestületek, szövetségek, egyesületek, alapítványok és szakmai szervezetek, terméktanácsok – közölte az AMC.

A pályázatok postai úton az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. részére, vagy futárszolgálattal az AMC kézbesítési címére nyújthatóak be. Az elszámolások 2019. április 5-i határideje után (az elszámolás jóváhagyását követő 30 napon belül) fizetik ki a nyerteseknek a számukra megítélt támogatási összeget.

(Forrás: agrarszektor.hu)