Még lehet jelentkezni az uniós nőiinnovátor-pályázatra

Immár ötödik alkalommal hirdette meg az Európai Bizottság a Női Innovátorok Európai Díját, hogy olyan női vállalkozókat ismerjen el, akik kiemelkedő fejlesztéseket valósítottak meg és juttattak piacra.

A verseny nyitott azon nők számára az egész Európai Unióban, akik sikeresen alapítottak vállalatot és innovációt dobtak piacra, illetve állami vagy magánszektorból származó K+F finanszírozásban részesültek.

A pályázati bírálati szempontok:

–    A jelentkező cége által fejlesztett termék vagy szolgáltatás eredetisége és eladhatósága (pl.: szabadalom megléte).
–    A vállalat termékének vagy szolgáltatásának gazdasági hatása (ezt az EU-n belül és kívül értékesített országok számával, valamint a 2015-ben és 2016-ban az e termékkel vagy szolgáltatással elért forgalom nagyságával mérik).
–    A cég termékének vagy szolgáltatásának Európára gyakorolt társadalmi hatása (ezt a létrehozott munkahelyek számával és a szolgáltatás vagy termék azon potenciájával mérik, amely segíti Európát a társadalmi kihívások kezelésében).
–    A pályázó hatása és vezetői szerepe (a versenyzőnek be kell mutatnia, hogy a vállalkozásban betöltött szerepe hogyan járult hozzá a sikerekhez, valamint azt hogy miért érzi magát, illetve saját példáját megfelelőnek arra, hogy inspiráljon más nőket hasonló teljesítmény elérésére.)

Az alábbi pénznyereményben részesülhetnek a leginnovatívabb női vállalkozók:
–    Első helyezett: 100 000 Euró
–    Második helyezett: 50 000 Euró
–    Harmadik helyezett: 30 000 Euró
–    Legjobb újító: 20 000 Euró

A pályázati kiírás szerint Európának sürgősen több újítóra van szüksége ahhoz, hogy versenyképes maradjon és ösztönözni tudja a gazdasági növekedést az elkövetkező évtizedekben. A nők alulreprezentáltak az innovatív vállalkozások terén. Ez egy kiaknázatlan lehetőség Európa számára, ezért optimalizálni kell az összes rendelkezésre álló erőforrást a versenyképesség érdekében és társadalmi kihívások kezelése érdekében. Az először 2011-ben átadott elismeréssel az Európai Bizottság ösztönözni kívánja a női innovátorokat a kereskedelmi és üzleti lehetőségek kihasználására.

Jelentkezni 2017. november 15-ig lehet ezen a felületen keresztül. További részletek itt olvashatóak.

(Forrás: nak.hu)

2018-04-11T11:24:45+00:00 2017.10.13.|Kategória: Támogatások|