Méltányos eljárás a vidékfejlesztési támogatások öröklésére

A Miniszterelnökség kibővített, egységes eljárást dolgozott ki a vidékfejlesztési támogatások öröklésének lehetősége érdekében.

A Miniszterelnökség módosította a vidékfejlesztést célzó felhívásainak szövegét annak érdekében, hogy a támogatást igénylő elhalálozása esetén az örökös számára kiadhatóvá váljék a támogatói okirat. Felhívjuk a gazdálkodók figyelmét arra, hogy a jogosultsági ellenőrzés és a tartalmi értékelés csak a jogerős hagyatékátadó végzés benyújtását követően kezdődhet el.

Lényeges továbbá, hogy a támogatói okirat csak abban az esetben adható ki az örökösnek, ha az örökös a Magyar Államkincstár felé történő kérelem benyújtása mellett maradéktalanul megfelel a pályázati felhívásban meghatározott jogosultsági és kötelezettségátadásra vonatkozó feltételeknek, valamint az elhunyt részére a támogatói okirat kiadható lenne, illetve az értékelés eredményeként az örökös is elérte a támogatói döntéshez szükséges ponthatárt. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is bízik abban, hogy az új, kibővített eljárás bevezetésével a jövőben még eredményesebben valósulhatnak meg a gazdálkodók fejlesztései.

A 40 módosított felhívás az alábbi linken érhető el. A méltányos és előnyös támogatás-öröklésre vonatkozó szabályozást részletesen a pályázati kiírások „7. További információk” pontja tartalmazza.

(Forrás: NAK)

2017-10-03T14:29:14+00:00 2017.10.03.|Kategória: Támogatások|