Módosult a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című felhívás

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” című (VP2-4.1.4-16 kódszámú) felhívás és annak dokumentációja, mely kiterjed a fejlesztéssel érintett ingatlanra vonatkozó feltételekre és a támogatási kérelem elkészítése során csatolandó mellékletek listájára valamint a fiatal mezőgazdasági termelő fogalmára.

2017. szeptember 1-el módosult az alábbiak szerint „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” c. pályázat:

1)    A 3.6.2. A fejlesztéssel érintett ingatlanra vonatkozó feltételek fejezet második bekezdése módosult, miszerint a pályázathoz nem kell benyújtani a tulajdonosi hozzájárulásokat, azonban továbbra is igazolni kell a használat jogcímét:

Törlésre kerül azon rész miszerint: „a tulajdonosok, osztatlan közös tulajdon esetén valamennyi tulajdonostárs teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozata szükséges, mely szerint hozzájárul(nak) a beruházás megvalósításához”. A projekt megvalósítása érdekében azonban, amennyiben az nem saját tulajdonú ingatlanon valósul meg, továbbra is igazolni kell a használat jogcímét azzal, hogy a birtoklás, használat, hasznok szedésének joga legalább a fenntartási időszak végéig biztosított.

2)    A 6. A támogatási kérelem elkészítése során csatolandó mellékletek listája fejezet 4. alpontja módosult.
Miszerint a fiatal mezőgazdasági termelői fogalomnak való megfelelés esetén a mezőgazdasági jellegű elfogadható végzettségek megnevezésre kerültek, azaz: „Az elfogadható végzettségeket a VP2-6.1.1-16 kódszámú, A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás című felhívás 5. és 6. számú melléklete tartalmazza.”

3)    A 3. számú melléklet – Fogalomtár – Fiatal mezőgazdasági termelő fogalma módosult.
Pontosításra, illetve harmonizálásra kerül a – Fiatal mezőgazdasági termelő fogalma.

További részletek itt olvashatóak.

(Forrás: NAK)

2017-09-11T12:41:53+00:00 2017.09.11.|Kategória: Támogatások|