Mostantól így lehet örökölni a vidékfejlesztési támogatásokat

Kibővített, egységes eljárást dolgozott ki a Miniszterelnökség az általa felügyelt vidékfejlesztési támogatások örökölhetőségére. Ha az örökös maradéktalanul megfelel a pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek, a támogatást igénylő halálakor kiadhatóvá válik számára is a támogatói okirat.

Az űrlap alja

Az új eljárási szabályokkal nagyobb eséllyel valósulhatnak meg a tervezett vidékfejlesztési beruházások – áll a Miniszterelnökség közleményében. A módosítások lényege, hogy a támogatást igénylő elhalálozásakor az örökös számára kiadhatóvá válik a támogatói okirat, amennyiben – kérelem benyújtása mellett – maradéktalanul megfelel a pályázati felhívásban meghatározott jogosultsági és kötelezettségátadási feltételeknek.

A tárca tájékoztatása szerint a jogosultsági ellenőrzés és a tartalmi értékelés csak a jogerős hagyatékátadó végzés benyújtását követően kezdődhet el. Az örökös pedig csak akkor kaphatja meg a támogatást, ha az elhunyt részére a támogatói okirat kiadható lenne, illetve az értékelés eredményeként az örökös is elérte a támogatói döntéshez szükséges ponthatárt. Az említett támogatói okirat kiadására vonatkozó kérelem benyújtási lehetőségéről minden esetben a Magyar Államkincstár tájékoztatja a vélelmezett örököst.

A támogatás-öröklésre vonatkozó szabályozás érdekében a Miniszterelnökség módosította az érintett pályázati felhívásokat. A felhívások a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetők el.

(Forrás:agrarszektor.hu)

2017-10-12T15:28:55+00:00 2017.10.12.|Kategória: Támogatások|