Egy projekt keretében 5 millió forint összértékű szolgáltatást kínálnak a támogatott vállalkozásoknak.

5 millió forint összértékű szolgáltatást kínál egy-egy érintett élelmiszeripari kis- és középvállalkozás számára az a konzorcium, amely Ipar 4.0-s mintalkalmazások kialakítására nyert GINOP-forrást – írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A “Termelő kis- és középvállalkozások digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása” elnevezésű GINOP-1.1.3.-16 számú pályázaton nyert konzorcium (amelyet az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és az IVSZ -Szövetség a Digitális Gazdaságért alkot) az alábbi lehetőséget ajánlja az élelmiszeripar szereplői számára.

A konzorcium gondozásában megvalósuló “Ipar 4.0 mintagyárak kiemelt projekt” a konvergenciarégióban működő feldolgozóipari kis- és középvállalkozások Ipar 4.0 érettségének és tudatosságának fokozására jött létre, melynek keretében közel 5 millió forint összértékű szolgáltatást kínál egy-egy érintett vállalkozás számára.

A projekt keretében következő másfél évben integrált kommunikációs kampányt folytatnak

  • médiajelenléttel,
  • sajtókommunikációval,
  • rendezvények szervezésével
  • és onlinemarketing-eszközökkel,

amely során megjelenési lehetőséget biztosítanak az együttműködő kis- és középvállalkozások számára.

Mindemellett átfogó tájékoztatást kaphatnak Ipar 4.0 megoldásokról, fogalmakról, hírekről, üzleti ajánlatokról; Ipar 4.0 érettségiszint-felmérést biztosítanak, 6 helyszínen; 15 Ipar 4.0 megoldás bemutatását biztosítják valós működési környezetben; személyre szabott információt nyújtanak az Ipar 4.0 rendszerek bevezetéséről és üzemeltetéséről; valamint Ipar 4.0 tanácsadóik támogatásával felkészítést tartanak a vállalat modernizálásáról és segítséget adnak a részletes beruházási és projektterv készítésben.

Az együttműködésen keresztül a részt vevők csökkenthetik működési költségeiket, fokozhatják termelékenységüket, csökkenthetik a passzív termelési időket, növelhetik a versenyképességüket és beszállítói minősítéseknek felelhetnek meg, valamint új piacokra léphetnek be.

További részletek az Ipar 4.0 oldalán olvashatók.

(Forrás: agrotrend.hu / NAK)