Változott az erdőkárok megelőzését segítő pályázat

Módosult az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok megelőzése című felhívás.

2018. április 12-én a Szechenyi2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint módosult „Az erdőgazdálkodási potenciálban okozott erdőkárok megelőzése” elnevezésű (VP5-8.3.1.-17 azonosító jelű) felhívás. Az alábbiakban összefoglaljuk a módosítás tartalmi részleteit.

1. A felhívás 3.7.1. Indikátorok fejezetében módosításra került az indikátor szám (a támogatás igénybevétele szempontjából nem meghatározó).

2. A felhívás 5.1. A támogatás formája fejezetben az alábbiak szerint pontosításra kerültek a kifizetési igénylés benyújtásának szabályai:

– a kifizetési igénylést az egyszeri kifizetésű – a felhívás 3.1.1.1 fejezet 2.), 3.) és 4.) pontja szerinti tevékenységekhez nyújtott – támogatások esetében a támogatói okirat kézbesítésének évében is be lehet nyújtani, nem csak az azt követő két évben, továbbá

– a felhívásban rögzítésre került, hogy az egyszeri kifizetésű – a felhívás 3.1.1.1 fejezet 2.), 3.) és 4.) pontja szerinti tevékenységekhez nyújtott – támogatások esetében a kifizetési igénylés benyújtására meghatározott határidő be nem tartása a támogatási jogosultság megszűnésével jár.

3. A felhívás 5. számú melléklete (Hozzájáruló nyilatkozat a tűzpászták kialakítása esetében, valamint Megállapodás víznyerőhely megvalósítása esetében) szövege pontosításra került.

4. A felhívás módosítására egyebekben az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény, valamint a törvény végrehajtási rendeleti szabályozásának időközben hatályba lépő változásai miatt került sor.

Ennek részeként

– a felhívás 1. számú mellékletében (Fogalomtár) módosult az erdészeti nyilvántartási térkép, erdőterv, fenyőerdő és a nyiladék fogalma,

– a felhívás 4. számú mellékletének (Jogszabályok gyűjteménye) 3. és 4. pontjaiban megváltoztak az erdőtörvény végrehajtási rendeleteinek a megnevezései,

5. A felhívás fenti változásaival összhangban módosult továbbá a Támogatói okirat.

A módosításról szóló tájékoztatás ITT elérhető.

(Forrás: agrotrend.hu / NAK)

2018-04-24T15:04:06+00:00 2018.04.24.|Kategória: Támogatások|