Bemutatkozás

A Vidékfejlesztési Szaktanácsadók Országos Szövetsége 2002-ben alakult országos működési területtel, mosonmagyaróvári központtal.

A vidékfejlesztés (rural extension) feladata – értelmezésünk szerint – a vidéken élő lakosság életkörülményeinek javítása a helyi infrastruktúra, vállalkozási- és munkalehetőségek fejlesztésén, valamint a szabadidő tartalmas eltöltésének biztosításán keresztül.

Szövetségünk elsődleges célja a vidékfejlesztő szaktanácsadók munkájának hatékonyságnövelése, a szaktanácsadás működési feltételeinek javítása, a szaktanácsadók továbbképzésén, információval való megfelelő ellátottságuk megvalósításán, valamint érdekképviseleti tevékenységen keresztül.

További célunk, hogy támogassuk az olyan szakmai szövetségek, hálózatok kialakítását, amelyek elsődleges küldetése a versenyképesség, valamint az agrár-gazdaságfejlesztési aktivitás fokozása a szektorban. Aktívan segítséget kívánunk nyújtani olyan gazdaságilag erős partneri kör kialakításának előkészítésében, amely kölcsönös előnyökön alapuló együttműködéssel, sikeresen tud válaszolni a globalizálódó piac kihívásaira akár nemzetközi távlatokban is.

vszosz_hirdetes_630x436